Участь викладачів кафедри харчових технологій у семінарі«Підвищення вимог до якості харчової продукції в умовах Європейської інтеграціїяк складова підготовки фахівців нової формації»
14 березня 2024 року викладачі кафедри харчових технологій – докторка сільськогосподарських наук, професорка Людмила Пешук та доцентка Юлія Мацук приняли участь у онлайн-семінарі «Підвищення вимог до якості харчової продукції в умовах Європейської інтеграції як складова підготовки фахівців нової формації». Зустріч організовано Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти спільно з ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості Державного біотехнологічного університету».
Дякуємо за нові знання! Разом до перемоги та професійного зростання!


• УВАГА для магістрів 2021
Залишилося лише 24 години до 17 години 5 серпня!!!
Поквапся отримати бюджетне місце в магистратурі ДНУ за спеціальністю 181 Харчові технології. Освітня програма ” Харчові технології” – АКРЕДИТОВАНА за сучасними європейськими стандартами вищої освіти. У ДНУ професійно допоможуть з підготовкою до складання ЄВІ з іноземної мови.
Телефон гарантованої підтримки 0970254331 (+viber) – завідувачка кафедрою Кондратюк Наталія.
• Вітаємо бакалаврів!
9-10.06.21 відбувся захист кваліфікаційних бакалаврських робіт студентами прискореної форми навчання кафедри харчових технологій. Членами комісії відзначено високий якісний рівень підготовки студентів та сумлінного підходу до вирішення поставлених задач до кваліфікаційних робіт.
Щиро вітаємо випускників з отриманням кваліфікації “Бакалавр” та бажаємо успіхів у складанні Єдиного вступного іспиту з іноземної мови та легкого вступу до магістратури і продовження навчання!
• Запрошуємо на DNU-fest!
Дорогий друже! Запрошуємо приєднатися до нашої команди 5 червня на DNU-fest.
Зутрічатимемо тебе біля Центрального входу у Ботанічний сад на пр. Гагаріна з 10.00. Запрошуємо на Шоу новітніх харчових технологій “Fantastic Food” та майстер-клас з Молекулярної кухні від справжніх професіоналів ресторанів та виробництв Дніпра та України. Гарантовано отримаєш сертифікат учасника та за умов вступу на спеціальність 181 Харчові технології – 30 бонусних балів на ПЕРШУ СЕСІЮ!!!
БЮДЖЕТ, СТИПЕНДІЯ, ГАРАНТОВАНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ, ДРУЖНІЙ КОЛЕКТИВ – чекає САМЕ НА ТЕБЕ!
Коли: 5 червня 2021 року з 10.00
Де: Ботанічний сад ДНУ імені Олеся Гончара на пр. Гагаріна
• VII Китайський міжнародний конкурс «Інтернет +» з інновацій та підприємництва серед студентів
У 2021 році в Наньчанському університеті відбудеться 7-й Міжнародний конкурс «Інтернет +» з інновацій та підприємництва серед студентів. Ми щиро запрошуємо видатних молодих людей, які захоплені інноваціями і підприємництвом, приєднатися до нас в цьому заході.
Китайський Міжнародний студентський конкурс «Інтернет+» з інновацій та підприємництва серед студентів вже успішно проводився шість разів з 2015 року, і поступово переріс в найбільший в світі студентський конкурс з інновацій та підприємництва. Конкурс спрямований на зміцнення молодіжних обмінів і співпраці в області науки, техніки, на спільне створення великої платформи «Інтернет+» для інновацій і підприємництва у відповідь на глобальну кризу, а також спільну побудову глобального співтовариства із спільним майбутнім для просування людської цивілізації і прогресу. Проведений в 2020 році 6-й Китайський міжнародний конкурс «Інтернет+» з інновацій та підприємництва серед студентів отримав в загальній кількості 1,47 мільйона проектів від 4186 навчальних закладів з 117 країн і регіонів країни, з 6,31 мільйона учасників, що є справжньою грандіозною подією в міжнародній освіті.
Детальніше про умови конкурсу в файлі
• МИТНИЙ КОНТРОЛЬ В ЄС: ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ДЛЯ ЕКСПОРТЕРІВ
Торгово-промислова палата України запрошує взяти учать у тренінгу “Митний контроль в ЄС: практичні аспекти для експортерів”
Цілі і результати тренінгу:
Учасники отримують знання про принципи та особливості інформаційної системи для аналізу статистичних даних про рух товарів в межах Європейського Союзу та системи митного контролю в ЄС, основи системи аналізу ризиків митними адміністраціями країн ЄС, особливості заповнення загальної декларації прибуття.
Зміст тренінгу: інформаційна система для аналізу статистичних даних про рух товарів в межах Європейського Союзу; складові системи митного контролю в країнах ЄС; спільна система управління митними ризиками в ЄС; Конвенція про процедуру спільного транзиту; загальна декларація прибуття – важливий крок до спрощення митних процедур та приєднання до процедури спільного транзиту.
Для кого цей тренінг? Для приватних підприємців, які виходять зі своєю продукцію на ринки ЄС; для фахівців зовнішньоекономічних відділів та департаментів компаній; для представників малого та середнього бізнесу, які планують розширювати ринки збути своєї продукції.
Які практичні навички я отримаю: здатність до аналізу митного законодавства ЄС; здатність до аналізу можливих ризиків при експорті продукції до ЄС; навички щодо аналізу даних, що вносяться до загальної декларації прибуття з метою мінімізації ймовірності виникнення ризиків при проходженні митного контролю.
Вартість участі 480грн. (вкл.ПДВ), реєстрація до 05.04 – 360 грн. (вкл.ПДВ)
Тренінг проводить Ковальова Марія: 10 років досвіду роботи на посадах аналітика з дослідження ринків та фахівця з митного оформлення вантажів, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та бізнес-технологій Національного авіаційного університету, гарант освітньо-професійної програми «Митна та біржова справа».
Контакти для довідок: Забашта Валерія (моб. +380503664997, email: zva-zed@ucci.org.ua)
• Дружня співпраця із Киргизькою Республікою
Професор кафедри харчових технологій Людмила Пешук прийняла участь у on-line засіданні Торгово-промислової палати України з представниками Киргизстану, яке відбулося 26 березня 2021 року, щодо подальшої співпраці України з Киргизстаном. На засіданні з доповідями виступили:
Чижиков Геннадий Дмитриевич – Президент Торгово-промышленной палаты Украины;
Шарипов Жусупбек Шарипович – Надзвичайний і Повномочний Посол Киргизської Республіки в Україні;
Жовтенко Валерий Тимофеевич – Надзвичайний і Повномочний Посол Киргизської Республіки в Україні;
Шаршекеев Марат Дуйшебаевич – Президент Торгово-промислової палати Киргизської Республіки;
Тарас Андреевич Качка–Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України;
Денис Погрибный– керівник відділу Департамента економічної дипломатії МЗС України;
Фархат Пакиров – виконавчий директор бізнес ассоціації «ЖИА»;
Исмаилов Азамат Турдукеєвич – представник ТПП КР в Україні;
Фархутдинов Артур – голова ТПП України в Киргизській Республіці.
Презентація про інвестиційні можливості Киргизстану була представлена Капаровим Улукбеком Улановичем – Експертом Державного Агентства з просування і захисту інвестицій при Міністерстві економіки і фінансів Киргизької Республіки. Виступаючі відмітили про необхідність дружньої співпраці країн зокрема в галузях бджільництва, садівництва та рибництва, а також підписання меморандума по співпраці в фармацевтичній галузі та подальшого розвитку бізнесу вже напрацьованих структур. Колеги з Киргизської Республіки запросили присутніх відвідати Киргизстан і безпосередньо найчистіші озера Сон-куль та Іссик-куль. Найкрасивіші і мальовничі місця Киргизстана не залишать байдужими до Середньої Азії.
• Міжнародна співпраця: Саудівська Аравія, Республіка Казахстан, Латвія
Студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара мають унікальну можливість безкоштовно здобути вищу освіту в будь-якому університеті Саудівської Аравії, а також можливість отримувати стипендію від Міністерства освіти і науки Республіки Казахстан.
Відповідно до двосторонніх угод про співробітництво в галузі освіти та науки, укладених між урядом Латвії та кількома країнами, Латвія пропонує стипендії іноземним студентам, дослідникам та викладачам для навчання, досліджень та участі у літніх школах у вищих навчальних закладах Латвії у 2021/2022 навчальний рік.
Подробиці щодо:
• УКРАЇНА-КИРГИЗСТАН: можливості двосторонньої співпраці
26 березня 2021 року о 10:00 відбудеться онлайн-конференція “Україна-Киргизстан: можливості двосторонньої співпраці» за участю українських та киргизьких дипломатичних установ, профільних міністерств, керівництва палат країн, а також ділових кіл.
Захід організовується у співпраці з Торгово-промисловою палатою Киргизстану, Посольством України в Киргизький Республіці та Посольства Киргизької Республіки в Україні.
Киргизька сторона виявила зацікавленість у співробітництві в таких сферах, як: сільське господарство (зернові культури, рослинна олій, борошно), енергетика, IT технології, садівництво, інвестиції.
Зі свого боку Киргизька Республіка готова постачати якісну текстильну продукцію до України.
Онлайн-формат зустрічі відбудеться за допомогою системи ZOOM. Посилання в кімнату вебінару буде надіслано вам на пошту за день до події.
Участь БЕЗКОШТОВНА!
Мова заходу: російська (враховуючи побажання киргизьких партнерів)
Контакти для довідок:
Ольга Сухенко (oas-ier@ucci.org.ua, тел.: +38 044 461 98 07)
• “Ярмарок вакансій”
Шановні студенти та випускники Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара!
Запрошуємо вас відвідати 16.03.2021р. «Ярмарок вакансій», який відбудеться у форматі Zoom-конференції (І блок ( 10.00-13.00); ІІ блок ( 13.30-16.00)).
На онлайн зустрічі ви маєте можливість ознайомитися з існуючими та актуальними потребами роботодавців у спеціалістах, вимогах щодо кандидатів на вакантні посади зареєструватися до кадрового резерву або домовитися про проходження практики та стажування.
Підключитися до конференції Zoom: https://us05web.zoom.us/j/87836925787?pwd=V0plNm5WbldJQXhhS3RkSjRnNjV2Zz09 Ідентифікатор конференції: 878 3692 5787 Код доступу: 6iRd8j
• Подорож до Китаю або дива Digital-простору.
13 та 17 грудня 2020 року наші студенти та викладачі прийняли активну участь у двох Форумах, які проводила дружня нам компанія Китайсько-Український Центр Науково-технічного співробітництва.
13 грудня 2020 наукова команда кафедри харчових технологій (доц. Кондратюк Н.В., студ. Поливанов Є.А.) разом із Проректором з наукової роботи, проф. Оковитим С.І. і доцентом кафедри аналітичної хімії Маториною К.В. зробили доповіді Китайсько-Українському Форумі із розвитку індустрії натуральної медицини. Доповідачі розповіли про нові підходи у методах моделювання, аналізу та розробки новітніх продуктів, які є корисними для здоров’я людей.
А ось 17 грудня 2020 року відбулося щось неймовірне: майже 40 студентів та викладачів від кафедри харчових технологій були присутніми на Китайсько-Українському Форумі з розвитку харчової промисловості холодних регіонів “Дослідження функціональних компонентів харчових ресурсів, характерних для холодних регіонів та їх вплив на здоров’я людини”. Очільниця кафедри, доц. Кондратюк Наталія доповідала китайським вченим та партнерам про інноваційні розробки викладачів та студентів кафедри, пов’язаних із важливим аспектом – збереженням імунної системи. Усі доповіді були зроблені англійською, мали чудові супроводжувальні презентаційні матеріали, що ще раз підкреслює професійність та майстерність наших фахівців та студентів і готовність до унікальних інноваційних міжнародних проєктів. Доречі, із нами був наш роботодавець-стейкхолдер – молодий талановитий директор компанії “Біо-Лайт” Петухов Микита.
Презентація 1 Презентація 2 Презентація 3
На початку грудня працівниками Наукової бібліотеки ДНУ разом із викладачами кафедри харчових технологій було організовано та успішно проведено Zoom-зустріч, яка мала на меті ознайомити здобувачів вищої освіти із наявним у бібліотеці фондом наукових та періодичних видань вітчизняного та зарубіжного видавництва для спеціальності 181 Харчові технології.
Студенти отримали знання про видання, які є в наявності в бібліотеці, а також про те, яким чином їх можна знайти та отримати на абонемент.
Вдячні співробітниці бібліотеки Людмилі Лучці за грунтовну та вичерпну розповідь.
Ми знаємо як досягти максимальної оригінальності
27 листопада 2020 р. за ініціатівою Проректора з Наукової роботи ДНУ Оковитого Сергія відбулась важлива подія для освітян та студентів – вебінар “Запобігання плагіату в студентській і науковій роботі, приклади та практичні поради”.
На вебінарі були розглянуті важливі та проблемні моменти, пов’язані із перевіркою робіт на антиплагіат. Але перед студентами спеціальності 181 Харчові технології жодного разу не виникало проблемних ситуацій. Після того, як курсова або магістерська робота написані, студент кафедри харчових технологій завантажує їх в одну з перевірочних систем (Advego Plagiatus, Antiplagiat, Anti-Plagiarism).
Далі система видає підсумковий результат: завжди високий відсоток унікальності та оригінальності! Більше року студенти кафедри харчових технологій впевнено проходять перевірку своїх праць складною системою перевірки і підтверджують високий рівень свої знань, дослідницьких здібностей та унікальності робіт.
24 листопада 2020 року кафедра харчових технологій взяла активну участь у тренінгу зі сприяння працевлаштуванню випускників бакалаврату та магістратури, який відбувся завдяки досвідченим фахівцям Соціально-психологічної служби ДНУ імені Олеся Гончара – Лазаренко Вікторії Іванівні та Потаповій Наталії Василівні.
Фахівці мали на меті навчити студентів базовим навичкам, необхідним для влаштування на роботу. А також мотивували їх на працевлаштування, навчили пошуку власних ресурсів, визначенню пріоритетів при влаштуванні на роботу, надали правила складання резюме, ознайомили студентів із інтернет-ресурсами для пошуку роботи, відпрацювали навички телефонних розмов із роботодавцем і проходження співбесіди.
Студенти тепер вільно зможуть: об’єктивно оцінити себе при складанні власного резюме, створити у роботодавця сприятливе враження про себе, створити атмосферу взаєморозуміння під час співбесіди, а також правильно користуватися невербальними методами спілкування.
17 листопада 2020 року студенти групи ХТ-20у-5 прийняли участь у
психологічному тренінгу “Стоп булінг”, який відбувся у форматі вебінару в рамках Міжнародної кампанії “16 днів проти насильства” завдяки Соціально-психологічній службі ДНУ імені Олеся Гончара. Основними завданнями акції є привернення уваги громадськості до актуальних проблем подолання насильства в Українському суспільстві; проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства; формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.
13 листопада 2020р. в кафедра Харчових технологій вітала в гостях одного зі своїх кращих випускників, переможця кулінарного конкурсу в номінації “Шеф юніор”, кухаря гарячого цеху ресторану “Coast” Сергія Буца, який поділився зі студентами тонкощами молекулярної кухні та відкрив деякі секрети та хитрощі кулінарного мистецтва. Учасники заходу не тільки отримали цікавий досвід, дізналися про важливі лайфхаки, а й мали змогу скуштувати приготовані Сергієм страви: Качина грудка су-від з катаіфі та
гранатовим соусом, Каре ягня з Арачині та пюре з баклажану, Карпачо з дорадо.
Дякуємо Сергію та бажаємо успіхів та професійного розвитку