Науково-педагогічні працівники

IMG-1268dc03e8ced53bd3b8b0d2ac3539f1-V

Андрій Фарісєєв

Завідувач кафедрою, кандидат технічних наук, доцент

Стаж науково-педагогічної роботи: 11 років

Сфера наукових інтересів: дослідження з підвищення енергетичної ефективності процесів та обладнання для смаження м’яса та м’ясопродуктів за рахунок застосування фізичних та електрофізичних явищ.

Викладає дисципліни:

«Устаткування в галузі»,

«Моделювання технологічних процесів харчових виробництв»,

«Проектування підприємств з основами САПР».

Науковий профіль:

Google Scholar: Farisieiev Andrii, Фарісєєв Андрій Геннадійович, Фарисеев Андрей Генадьевич

Web of Science Researcher ID: F-8489-2017

Scopus ID: 57195526428

ORCID: 0000-0002-5599-3017

ЛВ1

Людмила Пешук

Докторка сільськогосподарських наук, професорка

Стаж науково-педагогічної роботи: 33 роки

Сфера наукових інтересів: дослідження з розробки новітніх технологій спеціальних продуктів з широким спектром функціональних властивостей для загального та дієтичного харчування різних вікових та фізіологічних груп населення зокрема з нетрадиційної м’ясної та жирової сировини.

Викладає дисципліни:

“Інтелектуальна власність в галузі”,
 
“Контроль виробництва харчової продукції та HACCP”,
 
“Основи наукових досліджень та технічної творчості”,
 

«Біоактивні харчові компоненти в харчовій індустрії»,

«Розробка нових харчових продуктів функціонального призначення».

Науковий профіль:

Google Scholar: Людмила Пешук

Web of Science Researcher ID: AAJ-3244-2021

Scopus ID: 57200562692

ORCID: 0000-0002-0967-8892

НВ

Наталія Кондратюк

Кандидатка технічних наук, доцентка

Заступниця декана з наукової роботи  та міжнародного співробітництва

Міжнародний експерт з інноваційних проектів у галузі харчових технологій; заступник декана з наукової роботи та міжнародного співробітництва; керівник сектору консалтингу та освіти з питань якісного харчування та послуг Регіонального центру експертиз та консультацій.

Сфера наукових інтересів: харчовий інжиніринг, моделювання, конструювання технологічних процесів харчових продуктів в умовах сучасних підприємств.

Стаж науково-педагогічної роботи: 21 рік

Викладає дисципліни:

«Основи молекулярної технології в закладах ресторанного господарства»,

«Гастрономічний інжиніринг»,

«Сучасні тренди здорового харчування»

«Технології крафтових виробництв».

Науковий профіль:

Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=WY6VfdUAAAAJ&hl=ru

Web of Science Researcher ID: D-5063-2018

Scopus ID: 57190427544

ORCID: 0000-0002-0919-8979

ЮА

Юлія Мацук

Кандидатка технічних наук, доцентка

Заступниця декана з навчальної роботи

Стаж науково-педагогічної роботи: 12 років

Сфера наукових інтересів: наукове обґрунтування та розроблення технологій м’ясних та м’ясомістких продуктів; створення ресурсозберігаючих технологій; розроблення технологій харчової продукції та раціонів оздоровчої дії.

Викладає дисципліни:

«Харчові технології»,

«Інноваційні технології в системі харчування»,

«Система управління логістичною діяльністю закладів ресторанного
господарства»,

«Основи виробництва харчової продукції».

Науковий профіль:

Google Scholar: Мацук (Ястреба) Юлія Анатоліївна

Web of Science Researcher ID: S-6500-2018

Scopus ID: 57195523191

ORCID: 0000-0002-1899-3237

ЕА

Олена Чернушенко

Кандидатка технічних наук, доцентка

Стаж науково-педагогічної роботи: 27 років

Сфера наукових інтересів: дослідження взаємодії біметалів з біополімерами та синтез біологічно активних металовмісних харчових добавок.

Викладає дисципліни:

«Харчова хімія»,

«Екологія харчування»,

«Харчові та дієтичні добавки»,

«Технологічні основи безпеки харчових продуктів».

Науковий профіль:

Google Scholar: Chernushenko Е.А

Web of Science Researcher ID: U-7382-2017

Scopus ID: 7005191206

ORCID: 0000-0001-6386-7646

14053669_544372202426931_4128732855349222904_o

Ганна Новік

Кандидатка технічних наук

Стаж науково-педагогічної роботи: 8 років

Сфера наукових інтересів:  дослідження та вивчення впливу формування показників якості харчових продуктів за умов додавання нетрадиційної рослинної сировини.

Викладає дисципліни:

«Технологія галузі»,

«Громадське будівництво в галузі»,

«Етнічні кухні та організація харчування в підприємствах туристичної індустрії»,

«Логістичні системи в закладах ресторанного господарства».

Науковий профіль:

Google Scholar: Анна Новик

Web of Science Researcher ID: G-8283-2019

Scopus ID: Novik, Anna

ORCID: 0000-0003-4045-4878

photo_2024-10-14_07-35-15

Світлана Худякова

Кандидатка хімічних наук, доцентка

Відповідальний виконавець господарських науково-дослідних робіт лабораторії теоретичних та практичних проблем хімії науково-дослідного інституту хімії та геології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара

Стаж науково-педагогічної роботи: 30 років

Сфера наукових інтересів: спектроскопічні та електрохімічні методи аналізу, тестові та експрес-методи, хімія благородних металів, концентрування мікродомішок хімічних елементів, аналітична хімія органічних реагентів, аналіз об’єктів геологічних, навколишнього середовища, сировини та відповідної продукції   різних виробництв.

 Викладає дисципліни:

Практичний тренінг «Вмій вибирати продукти харчування та читати етикетку»

 «Основи броматології»,

«Генерація ідей та перевірка технологічних рішень у харчовій індустрії»

«Експресні методи аналізу»

Науковий профіль:

Scopus:

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=15727924900

Web of Science:

https://www.webofscience.com/wos/author/record/HGD-1029-2022

ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9921-8744

Анна Юрьевна

Анна Чернявська

Кандидатка хімічних наук, старша викладачка.

Стаж науково-педагогічної роботи: 5 років

Сфера наукових інтересів: проведення теоретичних та експериментальних досліджень реакцій утворення асоціатів органічних сполук з іонами різної природи. Прості, високочутливі та селективні безекстракційні та мікроекстракційно-спектроскопічні методики визначення речовин.

Викладає дисципліни:

«Харчова хімія»,

 «Технологічна експертиза безпечності харчової продукції»,

«Харчові та дієтичні добавки».

Науковий профіль:

Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=a4YLmXEAAAAJ&hl=ru&oi=sra

Web of Science Researcher ID: W-7876-2018

Scopus ID: 56816822700

ORCID: 0000-0002-0679-3457

Савченко Аліна

Аліна Савченко

Асистентка кафедри

Випускниця кафедри харчових технологій 2021 року

Сфера наукових інтересів: дослідження з розробки інноваційних технологій харчових продуктів з використанням лікарських рослин

Проводить практичні та лабораторні заняття з дисциплін:

«Технології крафтових виробництв»,

«Організація роботи бармена, бариста та сомельє»,

«Культура харчування та основи етикету»,

«Гастрономічний інжиніринг».

ИП (2)

Ірина Гончаренко

Завідувачка лабораторією, асистентка кафедри. Випускниця кафедри Харчових технологій 2009 року

Стаж науково-педагогічної роботи: 5 років

Сфера наукових інтересів:  дослідження можливостей використання нетрадиційної рослинної сировини в харчових продуктах.

Проводить практичні та лабораторні заняття з дисциплін:

«Технологія галузі»,

«Етнічні кухні та організація харчування в підприємствах туристичної індустрії»,

«Інноваційні технології в системі харчування».