Виробнича практика в Італії для студентів 181 Харчові технології
28.10.21 р. об 11:00 у залі засідань ДНУ Ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий та Президент «Асоціації «UMC–Italy» Паоло Брешиа підписали угоду про партнерство та співпрацю.
В рамках цієї угоди здобувачі вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології матимуть унікальну можливість проходити виробничу практику та стажування протягом 88 днів (червень-серпень) у найкращих готельно-ресторанних комплексах, ресторанах, піццеріях, мануфактурних (крафтових) виробництвах Півдня Італії.
Асоціація надає можливості не тільки придбавати професійні навички та покращувати знання з гастрономії та сервісних технологій, а ще й повністю оплачує житло та харчування на території Італії і проїзд Україна-Італія – Італія Україна.
Стати учасником проєкту EUROEST 2021 дуже просто.
По-перше, необхідно вивчити італійську мову, і для цього Асоціація здійснює набір на безкоштовні курси вивчення розмовної професійної італійської мови.
По-друге, прийняти участь у майстер-класах від самого Паоло Брешиа, де проявити свої знання італійської мови та професійні навички з приготування страв італійської кухні.
Після проходження двох етапів підготовки, кожному учаснику присвоюється професійний рівень.
Чим краще себе проявляєш, тим вище рівень присуджується!

На підписанні угоди 28.10.21 р. також були присутні та приймали участь в обговоренні практичної підготовки здобувачів вищої освіти ДНУ на реально діючих об’єктах готельно-ресторанного бізнесу в Італії Проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Свинаренко, керівник ІАА «УНІ-прес» ДНУ Алла Бахметьєва, деканеса факультету економіки Тетяна Гринько, заступник деканеси факультету економіки з міжнародного співробітництва та роботи з іноземними студентами Вячеслав Сливенко, заступниця декана хімічного факультету з наукової роботи та міжнародної діяльності, завідувачка кафедрою харчових технологій Наталія Кондратюк.
З італійської сторони у переговорах приймали участь:
Менеджер проєкту EUROEST 2021 Олександр Колбаса, фахівець Анатолій Полосін.