Науково-педагогічні працівники

IMG-1268dc03e8ced53bd3b8b0d2ac3539f1-V

Андрій Фарісєєв

Завідувач кафедрою, кандидат технічних наук, доцент

Стаж науково-педагогічної роботи: 11 років

Сфера наукових інтересів: дослідження з підвищення енергетичної ефективності процесів та обладнання для смаження м’яса та м’ясопродуктів за рахунок застосування фізичних та електрофізичних явищ.

Викладає дисципліни:

«Устаткування в галузі»,

«Моделювання технологічних процесів харчових виробництв»,

«Проектування підприємств з основами САПР».

Науковий профіль:

Google Scholar: Farisieiev Andrii, Фарісєєв Андрій Геннадійович, Фарисеев Андрей Генадьевич

Web of Science Researcher ID: F-8489-2017

Scopus ID: 57195526428

ORCID: 0000-0002-5599-3017

ЛВ1

Людмила Пешук

Докторка сільськогосподарських наук, професорка

Стаж науково-педагогічної роботи: 33 роки

Сфера наукових інтересів: дослідження з розробки новітніх технологій спеціальних продуктів з широким спектром функціональних властивостей для загального та дієтичного харчування різних вікових та фізіологічних груп населення зокрема з нетрадиційної м’ясної та жирової сировини.

Викладає дисципліни:

“Інтелектуальна власність в галузі”,
 
“Контроль виробництва харчової продукції та HACCP”,
 
“Основи наукових досліджень та технічної творчості”,
 

«Біоактивні харчові компоненти в харчовій індустрії»,

«Розробка нових харчових продуктів функціонального призначення».

Науковий профіль:

Google Scholar: Людмила Пешук

Web of Science Researcher ID: AAJ-3244-2021

Scopus ID: 57200562692

ORCID: 0000-0002-0967-8892

НВ

Наталія Кондратюк

Кандидатка технічних наук, доцентка

Заступниця декана з наукової роботи  та міжнародного співробітництва

Міжнародний експерт з інноваційних проектів у галузі харчових технологій; заступник декана з наукової роботи та міжнародного співробітництва; керівник сектору консалтингу та освіти з питань якісного харчування та послуг Регіонального центру експертиз та консультацій.

Сфера наукових інтересів: харчовий інжиніринг, моделювання, конструювання технологічних процесів харчових продуктів в умовах сучасних підприємств.

Стаж науково-педагогічної роботи: 21 рік

Викладає дисципліни:

«Основи молекулярної технології в закладах ресторанного господарства»,

«Гастрономічний інжиніринг»,

«Сучасні тренди здорового харчування»

«Технології крафтових виробництв».

Науковий профіль:

Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=WY6VfdUAAAAJ&hl=ru

Web of Science Researcher ID: D-5063-2018

Scopus ID: 57190427544

ORCID: 0000-0002-0919-8979

ЮА

Юлія Мацук

Кандидатка технічних наук, доцентка

Заступниця декана з навчальної роботи

Стаж науково-педагогічної роботи: 12 років

Сфера наукових інтересів: наукове обґрунтування та розроблення технологій м’ясних та м’ясомістких продуктів; створення ресурсозберігаючих технологій; розроблення технологій харчової продукції та раціонів оздоровчої дії.

Викладає дисципліни:

«Харчові технології»,

«Інноваційні технології в системі харчування»,

«Система управління логістичною діяльністю закладів ресторанного
господарства»,

«Основи виробництва харчової продукції».

Науковий профіль:

Google Scholar: Мацук (Ястреба) Юлія Анатоліївна

Web of Science Researcher ID: S-6500-2018

Scopus ID: 57195523191

ORCID: 0000-0002-1899-3237

ЕА

Олена Чернушенко

Кандидатка технічних наук, доцентка

Стаж науково-педагогічної роботи: 27 років

Сфера наукових інтересів: дослідження взаємодії біметалів з біополімерами та синтез біологічно активних металовмісних харчових добавок.

Викладає дисципліни:

«Харчова хімія»,

«Екологія харчування»,

«Харчові та дієтичні добавки»,

«Технологічні основи безпеки харчових продуктів».

Науковий профіль:

Google Scholar: Chernushenko Е.А

Web of Science Researcher ID: U-7382-2017

Scopus ID: 7005191206

ORCID: 0000-0001-6386-7646

14053669_544372202426931_4128732855349222904_o

Ганна Новік

Кандидатка технічних наук

Стаж науково-педагогічної роботи: 8 років

Сфера наукових інтересів:  дослідження та вивчення впливу формування показників якості харчових продуктів за умов додавання нетрадиційної рослинної сировини.

Викладає дисципліни:

«Технологія галузі»,

«Громадське будівництво в галузі»,

«Етнічні кухні та організація харчування в підприємствах туристичної індустрії»,

«Логістичні системи в закладах ресторанного господарства».

Науковий профіль:

Google Scholar: Анна Новик

Web of Science Researcher ID: G-8283-2019

Scopus ID: Novik, Anna

ORCID: 0000-0003-4045-4878

photo_2024-10-14_07-35-15

Світлана Худякова

Кандидатка хімічних наук, доцентка

Відповідальний виконавець господарських науково-дослідних робіт лабораторії теоретичних та практичних проблем хімії науково-дослідного інституту хімії та геології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара

Стаж науково-педагогічної роботи: 30 років

Сфера наукових інтересів: спектроскопічні та електрохімічні методи аналізу, тестові та експрес-методи, хімія благородних металів, концентрування мікродомішок хімічних елементів, аналітична хімія органічних реагентів, аналіз об’єктів геологічних, навколишнього середовища, сировини та відповідної продукції   різних виробництв.

 Викладає дисципліни:

Практичний тренінг «Вмій вибирати продукти харчування та читати етикетку»

 «Основи броматології»,

«Генерація ідей та перевірка технологічних рішень у харчовій індустрії»

«Експресні методи аналізу»

Науковий профіль:

Scopus:

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=15727924900

Web of Science:

https://www.webofscience.com/wos/author/record/HGD-1029-2022

ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9921-8744

Анна Юрьевна

Анна Чернявська

Кандидатка хімічних наук, старша викладачка.

Стаж науково-педагогічної роботи: 5 років

Сфера наукових інтересів: проведення теоретичних та експериментальних досліджень реакцій утворення асоціатів органічних сполук з іонами різної природи. Прості, високочутливі та селективні безекстракційні та мікроекстракційно-спектроскопічні методики визначення речовин.

Викладає дисципліни:

«Харчова хімія»,

 «Технологічна експертиза безпечності харчової продукції»,

«Харчові та дієтичні добавки».

Науковий профіль:

Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=a4YLmXEAAAAJ&hl=ru&oi=sra

Web of Science Researcher ID: W-7876-2018

Scopus ID: 56816822700

ORCID: 0000-0002-0679-3457

Савченко Аліна

Аліна Савченко

Асистентка кафедри

Випускниця кафедри харчових технологій 2021 року

Сфера наукових інтересів: дослідження з розробки інноваційних технологій харчових продуктів з використанням лікарських рослин

Проводить практичні та лабораторні заняття з дисциплін:

«Технологія галузі»,

«Організація роботи бармена, бариста та сомельє»,

«Харчові технології»,

«Інноваційні технології харчових продуктів».

Єлизавета Нечепуренко

Завідувачка лабораторією Випускниця кафедри харчових технологій 2024 року