ОП «Харчові технології»
Спеціальність G13 (181) Харчові технології відноситься до переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави!
Освітня програма (ОП) «Харчові технології» спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців, які вільно оперують комплексом організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості.
Наші переваги:
отримання глибоких теоретичних знань і практичних навичок із технології продукції ресторанного господарства, а також загальної технології харчових виробництв
оволодіння професійними компетенціями та навичками з ресторанної справи, зокрема технологією виготовлення страв і кулінарної продукції, розробленням нових видів харчових продуктів, в тому числі оздоровчого та спеціального призначення
набуття навичок проектування, модернізації та реконструкції закладів ресторанного господарства й харчових підприємств, впровадження сучасних технік, технологій та світових кулінарних трендів у виробничий процес закладів ресторанного бізнесу та на підприємствах галузі
Фахівці спеціальності є особливо затребуваними як на вітчизняному, так і закордонному ринку праці.
Вони беруть участь у розробці технологій харчових продуктів із використанням найновітніших інформаційно-програмних засобів, здійснюють аналіз ризиків виробничого процесу.
Наші здобувачі вищої освіти можуть працювати на первинних посадах за професіями:
- професіонали в галузі готельної та ресторанної справи,
- фахівці із ресторанної справи,
- керівниками виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях,
- керівниками малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства,
- керуючі рестораном (кафе, їдальнею і т. ін.), ресторатори,
- професіонали в інших галузях інженерної справи,
- професіонали в галузі готельної та ресторанної справи.

Освітня програма (ОП) «Харчові технології» забезпечується вивченням дисциплін:
- Харчові технології;
- Процеси та апарати харчових виробництв;
- Основи фізіології та гігієна харчування;
- Технологія галузі;
- Організація виробництва та обслуговування на підприємствах ресторанного господарства;
- Харчова хімія;
- Стандартизація, управління якістю та сертифікація продукції та послуг ресторанного господарства;
- Технології харчової продукції оздоровчого призначення.