Історія кафедри харчових технологій

На хімічному факультеті у 2004 році була створена кафедра загальної хімії та харчових технологій, ліцензована підготовка бакалаврів за напрямом «Харчові технології та інженерія».

  • На організаційному етапі кафедру очолив доктор хімічних наук, професор В.Ф. Варгалюк.
  • У 2005 році завідувачем кафедри було обрано кандидата хімічних наук, доцента Т.М. Деркач.
  • У 2009 році кафедру було перейменовано на кафедру харчових технологій, яку очолив доктор технічних наук, професор К.О. Мельников.
  • У 2012 році ДНУ розпочав підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» за спеціальністю «Технології харчування».
  • Із жовтня 2014 року до червня 2019 кафедру харчових технологій очолювала кандидат технічних наук, доцент Тетяна Олександрівна Колісниченко.
  • З вересня 2019 року до серпня 2024 року посаду завідувачки кафедри харчових технологій займала канд. техн. наук, доцентка Кондратюк Наталія Вячеславівна.

  • Починаючи з вересня 2024 року кафедру харчових технологій очолює канд. техн. наук, доцент Фарісєєв Андрій Геннадійович.

На даний час кафедра здійснює підготовку фахівців за першим освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» за освітними програмами:

«Харчові технології» 

«Ресторанні та крафтові технології здорового харчування»

та другим освітньо-кваліфікаційним рівнем «Магістр» за акредитованою освітньою програмою «Харчові технології».

На кафедрі працює: докторів наук – 1, кандидатів наук – 6, асистентів – 2.