Список праць (Scopus, Web of Science)

IMG-1268dc03e8ced53bd3b8b0d2ac3539f1-V

Андрій Фарісєєв

Завідувач кафедрою, канд. техн. наук, доцент

1. Skrypnyk V., Bychkov Ya., Molchanova N., Farisieiev А. Improving heat transfer coefficient during double-sided meat frying. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2017. № 4/11 (88). P. 23-28. DOI: 10.15587/1729-4061.2017.108855 (Scopus).

2. Скрипник В. О., Фарісєєв А. Г. Аналітична модель термічного оброблення виробів з мʼяса з високим вмістом сполучної тканини у вакуумованих термопакетах. Journal of Chemistry and Technologies. 2019. Vol. 27, № 2. P. 201-211. DOI: 10.15421/08192702 (Scopus).

3. Deynichenko G., Lystopad T., Novik A., Chernushenko L., Matsuk Yu., Kolisnychenko T., Farisieiev А. Determining the content of macronutrients in berry sauces using a method of IR-spectroscopy. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2020. № 5/11 (107). Р. 32-42. DOI: 10.15587/1729-4061.2020.213365 (Scopus).

4. Farisieiev А., Novik А., Chernyshenko Е., Zhukov Y., Zaparenko A. Researches of the influence of sea buckthorn on the formation of quality parameters of emulsion-type sauces. Food science and technology. 2021. 15(4). Р. 48-59. DOI: 10.15673/fst.v15i4.2124 (Web of Science).

5. Farisieiev А., Matsuk Yu., Stetsenko V., Novik H. Technological and economic justification of muffin technology for healthy nutrition. Journal of Chemistry and Technologies. 2023. Vol. 31, № 2. P. 240-252. DOI: 10.15421/jchemtech.v31i2 (Scopus).

6. Skrypnyk V., Semenov A., Ponomarenko B., Farisieiev А. Mechanism of determining the kinetics of moisture content and temperature in meat during conductive drying. Journal of Chemistry and Technologies. 2024. Vol, № 1, Р. 89-98. DOI: 10.15421/jchemtech.v32i1.285130 (Scopus).

ЮА

Юлія Мацук

Канд. техн. наук, доцентка

Заступниця декана з навчальної роботи

1. Коndratjuk N., Pyvovarov, Y., StepanovaТ., Matsuk, Y. Investigation of the films based on the uronate polysaccharides by the method of differential scanning calorimetry. Food Science and Technology. 2018. V.12. Is.3. Р. 34-39. DOI: 10.15673/fst.v12i3.1037 (Web of Science).

2. Шидакова-Каменюка О., Новік Г., Жуков Є., Мацук Ю., Запаренко Г., Бабіч П., Олійник С. Estimation of technological properties of nut meals and their effect on the quality of emulsion for butter biscuits with liquid oils. Technology and equipment of food production Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019. V. 2/11. (98). Р. 56-64. DOI: 10.15587/1729-4061.2019.159983 (Scopus, Index Copernicus).

3. Тюрікова І., Пересічний М., Мацук Ю. Кайнаш А., Будник Н. Technology of dietary supplements from walnuts. Journal of Chemistry and Technologies. 2020. Vol. 28(1). Р. 51-60. DOI: 10.15421/082007 (Scopus).

4. Bozhko N., Pasichnyi V.,  Matsuk Yu. Analysis of the possibility of fish and meat raw materials combination in products. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2020. Vol. 14. Р. 647-655. DOI: 10.5219/1372 (Scopus).

5. Пасічний В., Шевченко О., Храпачов О., Маринін А., Радзієвська І., Мацук Ю., Гередчук А., Кулігін М. Substantiating the optimized shelf life of pasteurized sausages with the elements of active packaging. Technology and equipment of food production Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2020. Vol. 4/11 (106). Р. 46-54. DOI: 10.15587/1729-4061.2020.209588 (Scopus, Index Copernicus).

6. Дейниченко Г., Листопад Т., Новік Г., Чернушенко О, Фарісєєв А., Мацук Ю., Колісниченко Т. Determining the content of macronutrients in berry sauces using a method of ir-spectroscopy. Technology and equipment of food production Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2020. Vol. 5/11. Р. 32-42. DOI: 10.15587/1729-4061.2020.213365 (Scopus, Index Copernicus).

7. Borodai А., Khomych  H., Horobets О., Matsuk Yu. Levchenko Yu. Use of fruit raw materials as sources of organic acids in the technology of small flat semi-finished. Journal of Chemistry and Technologies. 2022. Vol. 30 (4). Р. 613-626. DOI: 10.15421/jchemtech.v30i4.260055 (Scopus).

8. Andrii H. Farisieiev, Yuliia A. Matsuk, Volodymyr V. Stetsenko, Hanna V. Novik. Technological and economic justification of muffin technology for healthy nutrition. Journal of Chemistry and Technologies. 2023. V. 31(1-2). Р. 240-255. DOI: 10.15421/jchemtech.v31i2.274303 (Scopus).

9. Galina P. Khomych, Angela B. Borodai, Oleksandra M. Horobets, Yuliya H. Nakonechna, Yuliia A. Matsuk. Use of different types of currants as an ingredient structure creators. Journal of Chemistry and Technologies. 2024. V. 32(2). Р. 320-332. DOI: 10.15421/jchemtech.v32i2.302520 (Scopus).

10. Pasichnyi V., Shevchenko O., Tischenko V., Strashynskyi I., Matsuk Y. Substantiating the feasibility of using hemp seed protein in cooked sausage technology. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2024,  V. 4 (11(130)), Р. 56-66. DOI: 10.15587/1729-4061.2024.310668 (Scopus).

НВ

Наталія Кондратюк

Кандидатка технічних наук, доцентка

Заступниця декана з наукової роботи та міжнародного співробітництва

1. Пивоваров Є.П., Воцелко С.К., Кондратюк Н.В., Неклеса О.П., Гринченко О.О. Роль альгінат-кальцієвого гелю як захисного компонента штаму BIFIDOBACTERIUM LACTIS BB 12 від агресивних чинників травного тракту. Мікробіологічний журнал (НАН України). 2014. Т. 76 (2). С. 35-40. URL: https://microbiolj.org.ua/images/files/magazine/2014/2/2014_76_2_06_Pyvovarov.pdf (Scopus).

2. Степанова, Т. М., Кондратюк, Н. В., Пивоваров, Є. П. Вплив сахарози на структурно-механічні властивості системи на основі «желетворного напівфабрикату для желейних виробів». Східно-Європейський журнал підприємницьких технологій. 2015. Т. 3(10(75). С. 49-54. DOI: 10.15587/1729-4061.2015.43765. (Scopus).

3. Большакова, В. Л., Кондратюк, Н. В., Пивоваров, Є. П. Розробка культурального середовища для інкапсуляції lactobacillus acidophilus. Східно-Європейський журнал підприємницьких технологій. 2015. Т.5 (11(77). С. 17-21. DOI: 10.15587/1729-4061.2015.51333. (Scopus).

4. Кондратюк, Н. В., Гаркуша, І. М. Дослідження та аналіз шоколадно-горіхового масла з поліфункціональними властивостями. Східно-Європейський журнал підприємницьких технологій. 2016. Т.1 (10(79). С. 36-41. DOI: 10.15587/1729-4061.2016.59693. (Scopus).

5. Коndratjuk N., Pyvovarov, Y., StepanovaТ., Matsuk, Y. Investigation of the films based on the uronate polysaccharides by the method of differential scanning calorimetry. Food Science and Technology. 2018. V.12. Is.3. Р. 34-39. DOI: 10.15673/fst.v12i3.1037 (Web of Science).

6. Sklyar T. V., Lavrentieva K. V., Lykholat O. A., Kondratjuk N. V., Suprunenko K. Ye., Stepanova T. М. Рroblems of the dairy and meat industry market. monitoring the spread of antibiotic-resistant strains of sanitary-indicative microflora. Journal of Chemistry and Technologies. 2020. V. 28 (1). Р. 100-112. DOI: 10.15421/082011 (Scopus).

7. Ushenko O., Syvokorovskaya A., Bachinsky V., Kondratjuk N., Garazdyuk M., Vanchuliak O, Dubolazov O., etc. Fluorescent microscopy of biological tissues of the dead with the different levels of blood loss. Proceedings of the SPIE. 2020. V. 11581. DOI: 10.1117/12.2580194 (Scopus).

8. Haijuan N., Bo Li, Kondratjuk N. V., Sylchuk T. A., Stepanova T. M. Effect of different particle sizes of Agaricus bisporus and soybean oil on rheological properties, moisture distribution and microstructure of chicken batters. Journal of Chemistry and Technologies. 2021. V. 29 (2). P. 342-352. DOI: 10.15421/jchemtech.v29i2.228820 (Scopus).

9. Peshuk L. V., Gorbach O. Ya., Povoroznyuk V. V., Dzerovych N. I., Romanenko M. S., Kondratjuk N. V. The study of a protein-enriched meat product efficiency and safety for women in the postmenopausal period with prescarcopenia. Journal of Chemistry and Technologies. 2021. V. 29 (3). P. 425-432. DOI: 10.15421/jchemtech.v29i3.240898 (Scopus).

10. Kalyna V. S, Kondratjuk N. V., Uvarova N. V., Rozghon O. G., Bohuslavskyi V. V., Lytsenko M. V. Characteristics and composition of fractional products from pumpkin seeds. Journal of Chemistry and Technologies. 2021. V. 29 (4). P. 660-670. DOI: 10.15421/jchemtech.v29i4.243302 (Scopus).

11. Medvedkov Ye. B., Yerenova B. Ye. , Pronina Yu. G., Penov N. D., Belozertseva O. D., Kondratjuk N. V. Extraction and characteristics of pectins from melon peel: experimental rewiew. Journal of Chemistry and Technologies. 2021. V. 29 (4). P. 650-659. DOI: 10.15421/jchemtech.v29i4.252250 (Scopus).

12. Haijuan N., Stepanova T., Bo Li, Kondratjuk N. V. Effect of Agaricus bisporus on gel properties and microstructure of chicken batters. Journal of Hygienic Engineering and Design. 2022. V. 36. Р. 170-178. DOI: 10.1590/fst.116121 (Scopus).

13. Nan H.,  Zhou H.,  Li B., Kondratjuk N. V., Stepanova T. Effects of Agaricus bisporus alone or in combination with soybean oil or water as fat substitutes on gel properties, rheology, water distribution, and microstructure of chicken batters. Food Science and Technology (Campinas). 2022. V. 42(3). DOI:10.1590/fst.116121 (Scopus).